Yes i did it! Ik ben geslaagd voor de opleiding van VAschool!

19 april starte mijn avontuur. Mijn planning was elke week een module. En dat ging super! Maar toen kwam het leven om de hoek kijken.

Mijn toenmalige vriend bleek verliefd op een ander en mijn leven stond compleet op zijn kop. Alles waar ik al die jaren hard voor gewerkt had, was in 1 zin weg gevaagd.

En zoals vele andere vrouwen had ik het niet zien aankomen. Tuurlijk achteraf denk je oh vandaar! Maar nee op dat moment had ik de tekenen voor iets anders aangezien.

Ik viel in een gat en zette mijn overlevingsmodus aan. Er kwam veel op mij af en ik schoof mijn opleiding even naar de achtergrond.

Ik was op dat moment net aan gekomen bij de module Bouw je eigen website. En zoals je zult begrijpen stond mijn hoofd daar echt niet naar. Ik moest zoveel regelen. Hoe ging ik ooit een website bouwen? Ik had dat immers nog nooit gedaan.

Na een aantal weken brak de zomervakantie aan en moest ik voor 2 weken het huis uit. Voor iemand die altijd thuis is geweest voor haar kinderen kan ik je vertellen niet het leukste om te doen. Maar ik moest door. Dit was immers mijn nieuwe leven. Om mijzelf zo veel mogelijk afleiding te geven, begon ik met het bouwen van mijn eigen website.

Wat was dat gaaf om te doen! En stiekem vond ik het ook wel super stoer. Ik ontwierp gewoon mijn eigen website! Het duurde wel even voor dat ik hem online durfde te zetten. Want de perfectionist in mij durft niet altijd te erkennen dat hij gewoon klaar is. En ook al is het niet perfect, dat wordt hij nooit! Inmiddels heb ik de website weer veranderd. Want dat creatieve brein van mij draait altijd over uren.

Na de zomervakantie leefde ik door in de overlevingsmodus. Spullen verdelen, inpakken, voor de kinderen zorgen, huishouden, ondertussen de eerste klant helpen die zich aan diende en dan ook nog de opleiding afmaken. Af en toe even ademhalen was er niet bij. Wat komt er veel om de hoek kijken als je in scheiding ligt.

Mijn opleiding afmaken werd steeds verder naar achteren geschoven. In februari had ik er genoeg van. Waar was die pit gebleven die elke week er voor zorgde dat ik die modules afmaakte? Mijn ex had inmiddels besloten dat ik het huis moest verlaten. Hij en zijn nieuwe vriendin wilden het huis betrekken. Al mijn spullen werden opgeslagen in een garage van een vriendin en ik ging bij een vriendin wonen. De kinderen kon ik helaas niet mee nemen want daar was geen plek voor. Zij moesten bij hun vader en zijn nieuwe vriendin + kids blijven wonen.

Een eenzame tijd voor mij brak aan. De kinderen zag ik alleen als ik even met ze naar de speeltuin ging. De eerste keer dat ik ze terug moest brengen brak mijn hart. Voor het eerst sinds dat mijn leven op de kop had gestaan kroop ik in bed, trok de lakens over mij heen en brak. Na een paar uur heb mezelf gedwongen op te staan met de woorden: Dit ben jij niet! Haal diep adem en ga door! Wees die sterke vrouw die kunt zijn!

Tijd om een plan van aan pak te maken. Om niet depressief te worden heb ik mezelf ingeschreven bij de sportschool en verplicht ik mij zelf elke week 4 ochtenden in de week te beginnen met een rondje sportschool. Om daarna te gaan knallen achter die laptop. Die modules moesten nu maar eens af!

En yes! I did it! Vrijdag 25 maart op de verjaardag van 2 van mijn kids kreeg ik een mailtje. Je bent geslaagd!!! Mijn dag kon niet meer stuk. Die kon ik toch maar mooi in mijn zak steken!

Als eindopdracht moest ik onder andere een video pitch maken en een boek omslag. Hoe zou jou verhaal er uit zien? Mijn verhaal? Ja wat is mijn verhaal? Als ik ooit een boek zou schrijven waar zou het dan over gaan? Ik besloot dat het een verhaal over mijn leven zou zijn.

Nou ben ik niet iemand die het snel toe zal geven maar ik vind het een mooie tekst geworden die ik met jullie ga delen. Want na zo’n persoonlijke blog als dit kan dat ook er nog wel bij…