Je kent dat wel de vraag wat doe jij voor werk? Zodra het woordje virtueel assistent valt word ik met vragende ogen aangekeken. En ja ook ik dacht de eerste keer toen ik het woord tegen kwam wat is dat dan? Na wat even wat speuren op google kwam ik er achter dat het eigenlijk iets heel gaaf is! En met de technieken van tegenwoordig een onmisbaar beroep! 

Want wat is dan een virtueel assistent?

Een virtueel assistent is iemand die bv vanuit huis  andere ondernemers ondersteunt in heel veel verschillende werkzaamheden. Zolang er wifi is kan een virtueel assistent werken waar hij of zij wil. De taken die een virtueel assistent kan doen is heel verschillend en heel breed. Een virtueel assistent kan zich specialiseren in een vakgebied maar ook een breed takenpakket aanbieden. 

Maar waar is een virtueel assistent nou echt voor nodig? 

Een virtueel assistent is er om de ondernemer te ondersteunen. Wil je meer rust of wil je meer tijd om te ondernemen? Huur dan een virtueel assistent in voor die taken die u uit handen wilt geven. Wat dacht u van uw administratie? Of social media? Virtueel assistenten bezitten over meerdere systemen om alles in te plannen en aan te sturen. 

Want u bent uw onderneming gestart om daar mee bezig te zijn? Dat wat u echt leuk vind? Alleen komt er bij ondernemen zoveel andere dingen kijken. Iets waar u eigenlijk niet op zit te wachten. Een virtueel assistent is dan ook om die taken uit handen te nemen. Met een virtueel assistent kunt u weer doen wat u echt leuk vind!