Yes mijn website is af!

De perfectionist in mij vond het verschrikkelijk om hem online zetten. Maar het moest toch echt gebeuren. want perfect wordt hij nooit. Er zullen altijd dingen zijn die je wilt veranderen. Uiteraard ging er bij het online zetten van alles mis. In het menu stond alles in de verkeerde volgorde, er waren linkjes die niet werkten enz. Maar gelukkig heb een heel lief broertje die mijn muis via zoom even over nam en het wel lukte alles goed te zetten. 

Online zichtbaar. Het is voor mij wel een drempel. Hey hier ben ik! Dat ben ik niet. Ik werk liever achter de schermen. 

Dus ik begon voorzichtig. Eerst heb ik hem gedeeld met familie en wat vrienden. Yes kijk hij is af! Wat vind jij er van? 

Een dag later moest ik hem van mijzelf delen op mijn persoonlijke facebook. Wauw wat een gave reacties kreeg ik daar! Complimenten, tips enz. Fantastisch! I can do this! 

Maar nu gaat het echte werk dan ook beginnen. Ik moet mijzelf in de kijker zetten. LinkedIn is de volgende drempel. Hoe werkt dat precies? Wel een heel belangrijk platform om een netwerk op te bouwen. En netwerken is heel belangrijk. 

Dat netwerken doe ik nu vooral door te reageren op oproepjes in Facebook groepen. Wat natuurlijk heel veel anderen VA’s ook doen. En soms heb je dan geluk. Een paar dagen geleden had ik een zoom gesprek gescoord. Yes! dacht ik bij mij zelf! Weer en stapje verder! En zo nieuwsgierig als ik dan ben vroeg ik hoeveel reacties heb je gehad? En wat bleek van de 50 reacties had ze er 6 uitgekozen voor een gesprek. Zo, die kon ik wel even in mijn zak steken! Dat ze uiteindelijk koos voor iemand met wat meer ervaring in marketing vind ik dan ook niet zo gek. Maar ik was al super trots dat ik wel uitgekozen was!

En nu? Er zitten veel plannen in mijn hoofd die ik nog moet gaan uitvoeren maar waar voor ik wel die drempel over moet. Een Instagram account aanmaken, mijn LinkedIn updaten, mijn Facebook pagina verder uitwerken… Een hoop nog te doen! 

Mijn reis als VA gaat nu echt beginnen! Inmiddels heb ik al wel mijn eerste klant binnen. Ik mag de social media teksten schrijven voor Ik kies handgemaakt. Super leuk dat ik dat mag doen!